Regeneracija se bavi recikliranjem tekstilnih materijala i izradom izolacija i zaštitnih podnih obloga, čijom upotrebom se ubrzava i pojednostavljuje proces gradnje te povećava energetska učinkovitost objekata.

Također, izradu visokokvalitetnih tepiha temelje na vrhunskoj kreativnosti dizajnera i arhitekata čime se omogućuje personalizacija tepiha u okviru prostornih zadatosti svakog projekta, gdje tepih afirmira dotični interijerski identitet.

Regeneracija je započela sa sustavnim i organiziranim sakupljanjem tekstilnog otpada te njegovom reciklažom 2012. godine. Te godine, a posebno u narednim godinama s povećanim prikupljenim količinama i uzimajući u obzir činjenicu da je stupanj iskorištenja rabljene odjeće moguće povećati uz kvalitetnije sortiranje, uočili su mogućnost i potrebu da na takve poslove zaposle radnike sa smanjenom radnom sposobnošću, a njihov doprinos u cijelom proizvodnom procesu smatraju izuzetno važnim.

Humana Nova je također organizacija, odnosno socijalna zadruga koja potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih isključenih osoba, a djelatnost prikupljanja tekstilnog otpada i njegova ponovna upotreba povezuje ju s Regeneracijom kroz višegodišnju suradnju, na način da se sav prikupljeni tekstil koji Humana ne može iskoristiti, isporučuje Regeneraciji te se na taj način zajedničkim djelovanjem doprinosi ciljevima zaštite okoliša, socijanog poduzetništva, tolerancije, a što je najvažnije ekonomskoj održivosti poslovanja, a navedeni se ciljevi mogu prevesti i na Globalne ciljeve održivog razvoja UN-a.

Više na stranici: Regeneracija

By |2018-12-13T12:52:15+00:00December 13th, 2018|Novosti|0 Comments