Jeste li znali da dolaze natječaji za poticanje inovativnih projekata i suradnje između znanosti i gospodarstva? Ili da su sredstva za stjecanje CE oznaka i ISO normi i izlaganje na sajmovima još uvijek na raspolaganju? Niste? Pročitajte osnovne uvjete natječaja te započnite 2019.g. s novim projektima.

Natječaji za inovacije

  • Inovacije novoosnovanih MSP-ova – početkom godine bi se trebao otvoriti dugo iščekivani natječaj za sufinanciranje istraživačko-razvojnih aktivnosti start-upova. Više informacija provjerite OVDJE.
  • IRI – krajem prosinca dolazi i najveći natječaj s poticajima za partnerske znanstveno-istraživačke projekte koji je u prošlim godinama osiguravao i do 100 % sufinanciranja prihvatljivih troškova. Osnovne podatke o njemu provjerite OVDJE.
  • Inovacije u S3 područjima – s maksimalnim iznosom potpore od 20.000.000,00 kn možete ulagati u istraživanje i razvoj za unaprjeđenje postojećih i stvaranje novih proizvoda. Osnovne informacije o natječaju pogledajte OVDJE!

Certifikacijom proizvoda do tržišta

Ukoliko planirate zaštititi svoje proizvode CE oznakama ili izjavama o sukladnosti, iskoristiti možete do 1 milijun HRK bespovratnih sredstava. Provjerite ako je vaša tvrtka prihvatljiv prijavitelj OVDJE.

 Uvođenje ISO i sličnih normi

Nudi se i do milijun HRK bespovratnih sredstava za projekte stjecanja ISO normi. OVDJE možete provjeriti listu prihvatljivih troškova.  Iskustvo jednog od naših klijenata kojemu su odobrena sredstva možete pročitati OVDJE.

 

Internacionalizacija poslovanja

Do 85 % sufinanciranja troškova nastupa na međunarodnim sajmovima u inozemstvu. Prijave se zaprimaju od 30. listopada, a natječajni uvjeti dostupni su OVDJE.

Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju

Na raspolaganju je 100 milijuna kuna za razvoj, unapređenje i provedbu stručne prakse. Prijaviti se mogu javna ili privatna visoka učilišta upisana u Upisnik visokih učilišta. Sve uvjete natječaja pogledajte OVDJE.

Pripremili:

Ekipa Tiko Pro d.o.o.

By |2018-12-14T09:09:03+00:00December 14th, 2018|Poslovne informacije|0 Comments