Prema godišnjem globalnom istraživanju Deloittea u vezi s obiteljskim tvrtkama, u kojem je sudjelovalo više od 2550 direktora obiteljskih tvrtki iz 30 zemalja, čak je tri četvrtine ispitanika izrazilo optimističan stav kada su u pitanju poslovanje i rast poduzeća. U istraživanju je sudjelovalo i dvadesetak hrvatskih tvrtki u privatnom vlasništvu. Najveći se rast očekuje u prihodima, produktivnosti i dobiti.

U Hrvatskoj je nekoliko vlasnika većih tvrtki, poput Sunce koncerna, Tommyja, Tokića, Marine Kaštela, Marine Punat, Orbica i Valamara, odlučilo preuzeti nadzornu funkciju, dok poslovanjem upravlja profesionalni menadžment.

Obiteljske tvrtke u Hrvatskoj zbog relativno kratke tradicije poduzetništva i tržišnoga gospodarstva nemaju dugu tradiciju, ako izuzmemo tradiciju nekih manjih obitelji obrtnika. Zbog kratke tradicije tržišnoga gospodarstva, tvrtke tek sada doživljavaju smjene vlasnika, tako da su na razvoj obiteljskog posla najviše utjecale regulativa i kriza. Pogotovo je posljednja svjetska ekonomska kriza, čije su se posljedice dugo osjećale u Hrvatskoj, snažno utjecala na način upravljanja i vođenja obiteljskih tvrtki. Malo je tvrtki nakon krize u kojima vlasnike zovu „gazda“, a i odnos vlasnika prema menadžerima i radnicima bitno se promijenio nabolje.

Dobit za razvoj

Branko Roglić, predsjednik Nadzornog odbora Orbica, iako ima dva sina, Stjepana i Josipa, koji su dugo u ovoj tvrtki i vodili su i najzahtjevnije operacije, također se odlučio za opciju da tvrtkom upravlja menadžer izvan obitelji. Za glavnog menadžera postavio je Jurija Tršana. Orbico ima tvrtke u 20 država, a ostvaruje prihod od oko dvije milijarde eura.

Ove godine, prema Roglićevim riječima, planiran je prihod od 2,3 milijarde eura. Orbico je, dakle, obiteljska tvrtka koja ima kontinuitet rasta i razvija se. Branko Roglić smatra da će u Hrvatskoj sve češća biti praksa da se osnivači tvrtki povlače iz operativnog vođenja i prepuštaju njihovo vođenje menadžerima izvan obitelji.

„To je normalan put u razvoju i upravljanju kompanijom. Orbico je toliko narastao da nema toliko članova obitelji koji mogu pokriti menadžerske funkcije. Obitelj se povukla u Nadzorni odbor, a poslovanje nadziremo po segmentima. Jedan sin nadzire segment financija, a drugi segment komercijale, dok ja, kao predsjednik Nadzornog odbora, nadzirem pomalo sve segmente. Menadžeri u svakom slučaju mogu računati na pomoć nas iz obitelji“, ističe Roglić.

A ako je jedna obitelj vlasnik kompanije, onda je prednost i u raspodjeli dobiti.

Mi u Orbicu ne isplaćujemo dobit, već je investiramo u rast i razvoj kompanije. Zbog tog smo razloga i nisko zadužena kompanija. U slučaju kada je više vlasnika, dobit se isplaćuje svakome od njih, pa su takve kompanije dijelom zakinute za rast i razvoj. Kada tvrtka raste, njena godišnja dobit treba ostati u njoj da bi se kontrolirala zaduženost. U slučaju kada se dobit isplaćuje, razvoj i rast kompanije fi nancira se zaduživanjem, odnosno kreditima. To je osnovna razlika.“, pojašnjava Roglić dodajući da su obiteljske tvrtke u takvoj situaciji u prednosti jer se unutar obitelji lakše može dogovoriti o raspodjeli dobiti, a kako je tvrtka obiteljska, lako se odluči da se dobit ostavlja u tvrtki i ulaže u njen rast.

„Zato obiteljske kompanije lakše rastu. Rast zna biti nekontroliran ako se isplaćuje dobit jer se on u tom slučaju financira zaduživanjem.“, smatra Roglić.

Povzeto po: Privredni.hr

By |2019-07-19T11:23:05+00:00July 19th, 2019|Novosti|0 Comments