U Buenos Airesu u Argentini je održan 5. susret hrvatske dijaspore Južne Amerike. U organizaciji Hrvatske gospodarske komore na skupu je sudjelovalo gospodarsko izaslanstvo koje su činili predstavnici 23 tvrtke, među njima i dr. Saša Muminović, predsjednik SLO CRO Poslovnog kluba, član uprave AquafilCRO i AquafilSLO.

Inicijator i glavni organizator Skupa je Argentinsko-hrvatska gospodarska komora, CACIC, koja djeluje u Argentini neprekidno već preko 25 godina.

Na otvaranju je nazočne u ime Hrvatske gospodarske komore pozdravio Vitomir Klasić, predsjednik Komore Zagreb, koji je istaknuo zadovoljstvo sudjelovanjem našeg brojnog gospodarskog izaslanstva te izrazio nadu u ubrzani razvoj gospodarskih odnosa te ponudio pomoć HGK-a zainteresiranim za poslove na hrvatskom tržištu. Održano je više panela o ekonomskim temama te B2b razgovori članova izaslanstva s hrvatskim poduzetnicima iz Južne Amerike.

Također je potpisan tripartitni Sporazum o suradnji između Argentinske komore za trgovinu i usluge, Argentinsko – hrvatske gospodarske komore i Hrvatske gospodarske komore koji bi trebao omogućiti povećanje intenziteta robne razmjene dvaju država i potaknuti interes argentinskih tvrtki za uspostavljanje suradnje.

Sporazum su potpisali u ime Argentinske komore za trgovinu i usluge predsjednik dr. Jorge Luis De Fiori, u ime Argentinsko – hrvatske gospodarske komore predsjednik Marcos Pejacsevich i u ime Hrvatske gospodarske komore Vitomir Klasić, predsjednik Komore Zagreb.

“Sigurno postoji jedan veliki potencijal, ja pretpostavljam, zapravo mislim da je IT industija. Danas imamo ovdje predstavnike brojnih firmi iz Hrvatske koje smo doveli kao Komora i siguran sam da će se nešto u okviru razgovora koje upravo imamo i desiti”, rekao je Vitomir Klasić, predsjednik HGK Komore Zagreb.

Vir: HGK / HIC

By |2019-12-03T13:25:33+00:00December 3rd, 2019|Aktualno|0 Comments