Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta  Republike Hrvatske  Darko Horvat boravio je 21. i 22. siječnja u Bruxellesu gdje je uz izlaganja u Europskom parlamentu sudjelovao i na konferenciji “The long-term strategy for Europe’s industrial future“.

U zajedničkoj organizaciji HR PRES-a i koalicije Industry 4 Europe, na ovoj konferenciji govorilo se o glavnim izazovima budućnosti europske industrije i što bi trebala sadržavati Industrijska strategija Europske unije koju će Komisija prezentirati u ožujku ove godine.

Tom prilikom ministar Horvat je istaknuo četiri temeljna prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

Prvi prioritet ‘Europa koja se razvija’ označava  čvrstu usmjerenost  Hrvatske na održiv i uključiv rast, osnaživanje jedinstvenog tržišta i podizanje konkurentnosti gospodarstava Europske unije.

 ‘Europa koja povezuje’ kao drugi prioritet podrazumijeva umreženost gospodarstva, iskorištavanje punog potencijala infrastruktura i ljudskih potencijala.

„ ‘Europa koja štiti‘ svoje građane kroz jačanje unutarnje i vanjske sigurnosti i sveobuhvatan pristup migracijama, treći je prioritet našeg predsjedništva“ rekao je ministar Horvat.

Kao četvrti temeljni prioritet  ‘Europa koja je utjecajna‘ u svom susjedstvu, podržavajući daljnje proširenje Europske unije, tako i na globalnoj razini, u sukladnosti s vizijom  sastava Europskog parlamenta i Europske komisije”.

Prvog dana boravka u Bruxellesu ministar je sudjelovao i na otvorenju izložbe “Europski fondovi mijenjaju Hrvatsku” u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Vir: Mingo

By |2020-01-30T09:52:28+00:00January 30th, 2020|Novosti|0 Comments