Utorak, 7. travnja 2020. u 10 sati, stručnjaci  Deloitte Hrvatska za članove SLO CRO Poslovnog kluba održali  su webinar o mjerama Vlade Republike Hrvatske za pomoć gospodarstvu pogođenim situacijom uzrokovanom Covid-19. i  odgovarali na pitanja članova.

  Marija Juran   članovima je  predstavili mjere potpora za očuvanje radnih mjesta, cilj, razdoblje i visinu subvenciji te pojasnila, koje su ciljane skupine poslodavaca i sektora, opravdane za koriščenje mjera, a tko ih ne može koristiti. Dodatno je razjasnila uvjete  pod kojima mogu poslodavci zatražiti potporu vezano i na omjer  pada zaposlenih.

Savjetnici Deloitta pojasnili  su na koji način se popunjava zahtjev i koja je popratna dokumentacija. Dodatno su slušateljima webinara  pojasnili obaveze poslodavca do HZZ i  obratno.

Savjetnik Deloitta – FIlip Kanić slušateljima webinara pojasnio je područje odgode plaćanja poreznih obveza, pravna osnova te obuhvat mjera, t. j. koja se  davanja mogu odgoditi a koje ne.

Filip Kanić slušateljima je razjasnio i  tko od poslodavca može tražiti odgodu plaćanja a tko ne i koji so pokazatelji nemogućnosti plaćanja i posebnosti vezane uz iste.

Slušatelji mogli su savjetnike Deloitta  putem chat boxa pitati konkretna pitanja vezana uz  njihov specifičan primjer  a Deloittovi porezni   stručnjaci – Helena Schmidt, Filip Kanić i Marija Juran pobrinuli su se da svi dobiju odgovor.

Webianar je trajao v više od sat vremena a utisci slušatelja, koje smo primili nakon webinara bili so izuzetno pozitivni.

Svi slušatelji primili su i prezentaciju nakon webinara.

Glavni sponzor

Sponzor

Webinar: Ukrepi Vlade Republike Hrvaške za pomoč gospodarstvu

Deloitte Croatia je  v torek, 7. 4. 2020 ob 10. uri,  člane SLO CRO Poslovnega kluba seznanil o ukrepih Vlade Republike Hrvaške za pomoč gospodarstvu pri posledicah Covid-19 – ohranjanja delovnih mest ter odloga plačila davka.

Strokovnjaki iz Deloitta, ki so pojasnili ukrepe Vlade RH:

Helena Schmidt, Marija Juran  i Filip Kanić

By |2020-04-10T07:30:54+00:00April 10th, 2020|Aktualno|0 Comments