Završetak lipnja donio je zatvaranje određenog broja natječaja za poduzetnike, međutim druga polovica 2020.g. omogućuje sufinanciranje troškova za povećanje energetske učinkovitosti, razvoja inovacijskog rješenja, nabave opreme, prepoznatljivosti kvalitete hrvatskih proizvoda i usluga, ulaganje u nepoljoprivredne djelatnosti, kao i brojne druge troškove.

U nastavku pronađite rješenje za vašu investiciju! Javite nam se kako bismo za vas pripremili projektnu dokumentaciju te pružali administrativnu pomoć prilikom provedbe projektnih aktivnosti

AKTUALNI I NAJAVLJENI HRVATSKI NATJEČAJI

NATJEČAJI ZA PODUZETNIKE

  • Integrator – natječaj namijenjen konzorciju od najmanje 3 MSP! Više o natječaju pogledajte OVDJE!
  • Inovacijski vaučer– Svrha ovog Poziva je pružanje stručne podrške od strane znanstveno-istraživačkih organizacija (ZIO) u vidu ugovornog pružanja usluga MSP-ovima za troškove testiranja, ispitivanja, demonstracijskih aktivnosti, kao i korištenja stručnih tehničkih znanja za potrebe inovativnih procesa i komercijalizacije inovacija. Otvoren je do 31.12.2020. Više o vaučeru pogledajte OVDJE!
  • Znakovi kvalitete – Primjena znakova kvalitete (Izvorno hrvatsko, Hrvatska kvaliteta, Tradicijski obrti, Umjetnički obrti) doprinijet će povećanju prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda MSP-ova. Time će se osigurati preduvjeti za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti i posljedično, doprinijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu. Više o natječaju pogledajte OVDJE!

 

NATJEČAJI ZA RURALNI RAZVOJ

  • Mjera 6.2.1.-Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti. Više o mjeri 6.2.1. pogledajte OVDJE!
  • Mjera 6.4.1. – Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima. Više o mjeri 6.4.1. pogledajte OVDJE!

 

KREDITI ZA PODUZETNIKE

 

  • HAMAG BICRO krediti– Više o uvjetima Mikro i malih zajmova za osnovna sredstva pogledajte OVDJE!
  • HBOR kredit za rast i razvoj – Krediti iz ovog financijskog instrumenta financirat će se 50 posto iz izvora Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) po kamatnoj stopi od 0 posto, a 50 posto iz izvora poslovnih banaka po tržišnoj kamatnoj stopi koju će utvrđivati poslovna banka. Više o HBOR kreditu za rast i razvoj pogledajte OVDJE!

 

NAJAVLJENI NATJEČAJI

  • Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama – Svrha poziva je poduprijeti provedbu mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim pogonima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju, odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera. Više o natječaju pogledajte OVDJE!

 

AKTUALNI EU NATJEČAJI

U Bruxellesu traže poduzeća koja razvijaju rješenja za koronavirus (cjepivo, liječenje ili dijagnostika).

EIC Accelerator– natječaj je namijenjen MSP-ovima (do 250 zaposlenih). Sufinancira se do 70% prihvatljivih troškova. Ostao je još samo jedan rok za predaju projektnih prijava: 7.10.2020.!

Više o Acceleratoru EIC pogledajte ovdje!

FastTrack to Innovation– do 70% sufinanciranja za razvojno-istraživačke projekta (od prototipa dalje). Visina sredstava – do 3 milijuna eura. Prijaviti se mogu minimalno 3 partnera iz 3 različite države. Namijenjen je projektima koji mijenjaju svijet. J Ostao je još samo jedan rok za predaju projektnih prijava: 27.10.2020.g.Više o FTI-u pogledajte ovdje!

 

Obratite nam se na info@tiko-pro.hr ili nas nazovite na +385 99 33 47 004 kako bi i vaša prijava bila uspješna. Pronaći nas možete i na Facebook-u i na LinkedIn-u.

By |2020-07-03T06:54:13+00:00July 3rd, 2020|Poslovne informacije|0 Comments