Drage poduzetnice i poduzetnici!

Ovo je prava prilika da hrvatske tvrtke MSP-ovi uspostave snažnu vezu s norveškim kompanijama, povećaju svoju konkurentnost i inovativnost te razmjenu znanja i najbolje prakse!

U sklopu spomenutog natječaja, financiranje projekata biti će moguća iz dva fokus područja: inovacije u zelenoj industriji i plavom rastu. Očekivani ishod projekata financiranih ovim Pozivom je povećati konkurentnost hrvatskih poduzeća unutar spomenutih područja putem povećanja prihoda i neto operativne dobiti te stvaranja novih radnih mjesta. Očekuje se da projekti isto tako doprinesu razvoju i primjeni novih inovativnih tehnologija/procesa/rješenja, energetski učinkovitijim proizvodnim procesima te smanjenju emisije CO2.

Iznos potpore varira između 10-70%, a prihvatljivi prijavitelji su hrvatski poduzetnici u privatnom sektoru (MSP). Prihvatljivi partneri mogu također biti i bilo koji privatni ili javni subjekt registriran kao pravna osoba u Norveškoj ili Hrvatskoj.

Tiko Pro priprema projektne prijave bez naplate fiksnog dijela! Naši prijavitelji ne riskiraju, plaćanje naše usluge je vezano isključivo za uspješno povlačenje sredstava na natječaju. Prijavljujemo samo kvalitetne projekte!

AKTUALNI NATJEČAJI

  • Inovacijski vaučer– Pozivom se sufinancira trošak znanstveno-istraživačke organizacije, najniži iznos potpore iznosi 000,00 kn, a najviši iznos potpore iznosi 75.000,00 kn. Otvoren je do 31.12.2020. ili do raspodjele sredstava. Više o vaučeru pogledajte OVDJE!
  • Znakovi kvalitete – Primjena znakova kvalitete (Izvorno hrvatsko, Hrvatska kvaliteta, Tradicijski obrti, Umjetnički obrti) doprinijet će povećanju prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda MSP-ova. Time će se osigurati preduvjeti za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti i posljedično, doprinijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu. Više o natječaju pogledajte OVDJE!
  • HAMAG BICRO investicijski krediti– Više o uvjetima Mikro i malih zajmova za osnovna sredstva pogledajte OVDJE!
  • HAMAG BICRO jamstvo za sektor prometa – Više o uvjetima jamstva pogledajteOVDJE!
  • HBOR kredit za rast i razvoj – Krediti iz ovog financijskog instrumenta financirat će se 50 posto iz izvora Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) po kamatnoj stopi od 0 posto, a 50 posto iz izvora poslovnih banaka po tržišnoj kamatnoj stopi koju će utvrđivati poslovna banka. Više o HBOR kreditu za rast i razvoj pogledajte OVDJE!
  • Program “Business Development andInnovation Croatia”Financiranje projekata iz dva fokus područja: inovacije u zelenoj industriji i plavi razvoj. Više pročitajte OVDJE!

NATJEČAJI ZA RURALNI RAZVOJ

  • Mjera 6.2.1.-Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti. Više o mjeri 6.2.1. pogledajte OVDJE!
  • Mjera 6.4.1. – Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima. Više o mjeri 6.4.1. pogledajte OVDJE!

NAJAVLJENI NATJEČAJI

Svi podaci najavljenih natječaja su indikativne naravi!

AKTUALNI EU NATJEČAJI

U Bruxellesu traže poduzeća koja razvijaju rješenja za koronavirus (cjepivo, liječenje ili dijagnostika).

EICAccelerator– natječaj je namijenjen MSP-ovima (do 250 zaposlenih). Sufinancira se do 70% prihvatljivih troškova. Ostao je još samo jedan rok za predaju projektnih prijava: 7.10.2020.!

Više o AcceleratoruEIC pogledajte ovdje!

FastTrack to Innovation– do 70% sufinanciranja za razvojno-istraživačke projekta (od prototipa dalje). Visina sredstava – do 3 milijuna eura. Prijaviti se mogu minimalno 3 partnera iz 3 različite države. Namijenjen je projektima koji mijenjaju svijet. J Ostao je još samo jedan rok za predaju projektnih prijava: 27.10.2020.g.Više o FTI-u pogledajte ovdje!

 

Obratite nam se na info@tiko-pro.hr ili nas nazovite na +385 99 33 47 004 kako bi i vaša prijava bila uspješna. Pronaći nas možete i na Facebook-u i na LinkedIn-u.

 

By |2020-08-21T12:30:52+00:00August 21st, 2020|Poslovne informacije|0 Comments