Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU je objavilo kako je do 31. srpnja u Hrvatskoj ugovoreno ukupno 13.064 europskih projekata ukupne vrijednosti 78,11 milijardi kuna, a trenutno je otvoreno 17 EU natječaja.

Važna vijest za poduzetnike je najava pripreme i objave poziva za proizvodnju iz REACT-EU instrumenta za ulaganja u proizvodne kapacitete, modernizaciju procesa i opremanje te za podršku mikro i malim razvojnim tvrtkama. Vrijednost za dva javna poziva će biti oko 300 milijuna eura.

Više o planovima s područja EU fondova pročitajte OVDJE!

U iščekivanju smo i natječaja za provedbu mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim pogonima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju, odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Na natječaj se mogu prijaviti  mikro, mala, srednja i velika privatna poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije.

Prihvatljive aktivnosti:

  • Aktivnosti pripreme dokumentacije projektnog prijedloga i ostale projektno-tehničke dokumentacije
  • Energetska obnova
  • Aktivnosti upravljanja projektom i administracije te aktivnosti informiranja i vidljivosti

Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 266 .000.000,00 HRK.

  • najniži iznos 350.000,00 kuna,
  • najviši iznos 20.000.000,00 kuna.

Visina sufinanciranja je do 85%!

Datum početka podnošenja projektnih prijedloga još nije poznat. Natječaj je privremenog modaliteta!

Više o natječaju pogledajte OVDJE!

Naša tvrtka raspolaže iskusnim voditeljima projekata koji svojim konzultantskim uslugama pomažu klijentima u pripremi i provedbi projektnih aktivnosti. Do sada su svi projekti bili u potpunosti odobreni na zadovoljstvo naših klijenata.

Obratite nam se na:

Sandra Dudaš, Tiko Pro d.o.o., E:info@tiko-pro.hr ili na T: +385 99 33 47 004 kako bi i vaša prijava bila uspješna. Pronaći nas možete i na Facebook-u i na LinkedIn-u.

By |2020-09-24T06:17:42+00:00September 24th, 2020|Poslovne informacije|0 Comments