Drage poduzetnice i poduzetnici!

Nastavit će se s mjere za očuvanje radnih mjesta, u iznosu od 4.000 kuna po radniku tijekom obustave rada uz oslobađanje plaćanja doprinosa, za što će se osigurati otprilike 320 milijuna kuna, odnosno 470 milijuna kuna kada se pribroje doprinosi.

Povrh toga, pokrit će se dio ili svi fiksni troškovi tijekom obustave rada za sektore koji su sada pogođeni novim mjerama, ukoliko imaju pad prihoda veći od 60% u prosincu. Ta bi mjera prema procjenama trebala iznositi oko 250 milijuna kuna.

Uz to, u suradnji s agencijom HAMAG BICRO, pripremljen je novi paket tzv. covid-kredita u iznosu od 1,3 milijarde kuna. Kreditna linija od 1,3 milijarde kuna namijenjena je malim poduzetnicima koji su imali pad prometa iznad 60 posto kako bi mogli namiriti svoju likvidnost i stvoriti pretpostavke za nastavak rada, posebice u sektorima kojima su odluke civilnog stožera sada zaustavile rad.
U programu “Covid-19 zajam za obrtna sredstva” mijenja se rok važenja tog programa sa dosadašnjeg 31. prosinca 2020., na do 31. prosinca 2021., čime se omogućava dulji rok prijave poduzetnika na taj program.
S te strane Vlada je usvojila i izmjene nekoliko programa važnih za provedbu i realizaciju spomenutih mjera – programa “Covid-19 zajam za obrtna sredstva”, “ESIF jamstva”, Jamstvenog programa “Plus” i programa “Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj”.
Više UVJETIMA PRVOG COVID-19 kredita pogledajte  OVDJE! 

Nazovite TIKO PRO kako bi pravovremeno počeli s pripremom vašeg projekta za obrtna sredstva!

Sve projekte u sklopu otvorenih natječaja pripremamo bez naplate fiksnog dijela za pripremu projektnog prijedloga!

Tiko Pro raspolaže iskusnim voditeljima projekata koji svojim konzultantskim uslugama pomažu klijentima u pripremi i provedbi projektnih aktivnosti. Do sada su svi projekti bili u potpunosti odobreni. 

By |2020-12-01T13:31:48+00:00December 1st, 2020|Novosti|0 Comments