SLO CRO poslovni klub osnovan je 2002. godine kao neprofitna udruga s namjerom organiziranja i jačanja ekonomskih odnosa Republike Slovenije i Republike Hrvatske. 

Cilj kluba

Glavni cilj kluba je promocija slovensko – hrvatske suradnje u svim vidovima gospodarskog i društvenog života razvojem poslovnih odnosa i organiziranjem raznih aktivnosti.

Suradnja s institucijama

Suradnja s relevantnim institucijama omogućava jednostavno uspostavljanje i održavanje kontakata s hrvatskim ili slovenskim političkim i gospodarskim institucijama.

Potpora i nečlanovima

Potpora se pruža i „nečlanovima“ te sve one koji su zainteresirani za informacije o prilikama na hrvatskom gospodarskom tržištu pozivamo da se slobodno obrate za potrebne podatke i savjetovanje.

SLO CRO Poslovni klub - vodstvo

SLO CRO Poslovni klub zastupaju predsjednik i dva potpredsjednika koji čine Upravni odbor s još četiri člana, koje bira Skupština na mandat od četiri godine.   

Saša Muminović_slocro fotograf:

PREDSJEDNIK

Dr. Saša Muminović

Saša Muminović je član uprave AquafilSLO d.o.o. u Sloveniji, te predsjednik uprave AquafilCRO d.o.o. u Oroslavju u Hrvatskoj – članicama grupe Aquafil Italija.

2014. godine dobio je priznanje Manager godine u kategoriji inozemnih poduzetnika koje dodjeljuje Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA. Od svibnja 2018. godine predsjednik je SLO CRO Poslovnog kluba slovenskih i hrvatskih gospodarstvenika.

Ivana Kolar_slocro fotograf:

POTPREDSJEDNICA

Ivana Kolar

Ivana Kolar je direktorica tvrtke Julius Rose za poslovno savjetovanje i upravljanje projektima. Dugogodišnja je direktorica Terma Tuhelj, gdje je danas angažirana kao savjetnica uprave.

Organizatorica je međunarodne konferencije Turizam 365 i promotorica cjelogodišnjeg turizma. Redovito sudjeluje kao predavačica na stručnim konferencijama, predaje teme iz područja turizma te je aktivna u radu brojnih gospodarskih institucija i udruga.

Branko Roglić_slocro fotograf:

POTPREDSJEDNIK

Branko Roglić

Branko Roglić vlasnik je i predsjednik Nadzornog odbora Orbico grupe, najvećeg distributera u Europi, koja broji preko 8.000 radnika i posluje u 20 europskih zemalja. Počasni je generalni konzul Republike Slovenije u Splitu. Predsjednik je Nadzornog odbora Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo.

Bio je savjetnik za inozemna ulaganja predsjednika Republike Hrvatske, Stjepana Mesića. Od 1999. do 2003. godine bio je predsjednik  Košarkaškog kluba „Split Croatia-Osiguranje“ (bivša „Jugoplastika“). Dobitnik je nekoliko nagrada za životno dijelo. Posebna mu je strast skupljanje umjetnina iz razdoblja hrvatske moderne, te sponzorira perspektivne mlade slikare i kipare. U Sloveniji također ima kolekciju slovenskog slikarstva.

 fotograf:

VODITELJICA UREDA

Vesna Vukšinič Zmaić

Vesna Vukšinič Zmaić, diplomirala je novinarstvo na Fakultetu društvenih znanosti u Ljubljani. U Matici iseljenika Slovenije bila je zaposlena deset godina, zadnje tri godine kao glavna tajnica Matice. Od ožujka 2018. godine živi u Zagrebu i radi u SLO CRO Poslovnom klubu slovenskih i hrvatskih gospodarstvenika kao voditeljica ureda i izvršna urednica časopisa SLO CRO Business Mirror.

Upravni odbor

Davorka Fištrek
Janja Starc
Božidar Kadoić
Dušan Pšeničnik

Nadzorni odbor

Goran Berić
Tomaž Kačar
Vladimir Tonaj

Djelatnosti

Umrežavanje poslovnih veza u svrhu jačanja slovenskog i hrvatskog gospodarstva po uzajamno korisnim uvjetima.

Organiziranje promocijskih, poslovnih događanja, konferencija, kongresa okruglih stolova.

Poslovno savjetovanje i usmjeravanje.

Glavni partner kluba

Javna agencija Republike Slovenije

Za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije

Saznaj više

Cookie policy

SLO CRO Poslovni klub koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.

Prihvaćam sve