Novosti

 • TIKO PRO PODUZETNIČKI DORUČAK 2023 – Gdje se skrivaju bespovratna sredstva?

  S obzirom da su mnogi poduzetnici izrazili želju da sudjeluju na Tiko Pro „Poduzetničkom doručku - Gdje se skrivaju bespovratna sredstva?“, ali zbog udaljenosti ili drugih razloga nisu u mogućnosti, promijenjen je koncept događaja kako bi svima bio dostupan.

  Od sada se možete prijaviti na besplatan Poduzetnički doručak koji će se održati 16.2.2023.u 10:00 sati online putem gdje će vam se predstaviti najnovije informacije iz svijeta bespovratnih sredstava.

  Na događaju će se pridružiti gđa. Spomenka Đurić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije koja će iz prve ruke predstaviti novi Višegodišnji financijski okvir (VFO) 

   fotograf:
 • Kamatna stopa na zajmove između povezanih osoba za 2023. godinu i zatezne kamate

  Novosti članova

  20.01.2023

  U NN br. 151/22., Ministarstvo financija objavilo je godišnju „tržišnu“ kamatnu stopu između povezanih osoba za 2023. godinu koja iznosi 2,4%. 

   fotograf:
 • Bespovratna sredstva za poduzetnike – što nas čeka u 2023.g.?

  Novosti članova

  20.01.2023

  Objavljen je indikativan plan natječaja za poduzetnike u sklopu Programa Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027. te u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027.

  Poduzetnici će, između ostalog, moći potraživati sredstva za inovacije, certifikaciju, internacionalizaciju i digitalizaciju.

  Ako vas zanima popis poziva, indikativni datum objave i stopa sufinanciranja u 2023.g. kliknite ovdje!

   fotograf:
 • Spremembe pri prehajanju meje med Slovenijo in Hrvaško po 1. januarju 2023

  SLO CRO Vijesti

  29.12.2022

   1. januarjem 2023 bo Hrvaška začela v celoti izvajati schengenski pravni red.

  Zato se na slovensko-hrvaški oziroma kopenski meji odpravlja nadzor državne meje in bo preko mejnih prehodov omogočen prost pretok prometa.

  To pomeni, da bodo lahko vsi potniki, ki izpolnjujejo pogoje (imajo veljavni osebni dokument za prehod meje), mejo med državama po 1. januarju 2023 prestopili kjer koli.

  Na mejnih prehodih bo postavljena začasna prometna signalizacija

  Na vseh kopenskih mejnih prehodih s Hrvaško se bo vzpostavil začasni prometni režim, ki bo omogočal varno in čim bolj tekoče prečkanje meje, ne da bi se bilo treba pri tem ustaviti.

  Vsi udeleženci v cestnem prometu naj zato upoštevajo postavljeno začasno prometno signalizacijo in naj bodo previdni pri vožnji na območjih nekdanjih mejnih prehodov.

   fotograf:

Cookie policy

SLO CRO Poslovni klub koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.

Prihvaćam sve