SLO CRO Vijesti

 • Konferencija 'CO2 do 55 – zeleni plan za Hrvatsku

  Republika Slovenija je u svojim planovima i realizacijama energetske obnove i obnovljivih izvora energije prilično odmakla u odnosu na Hrvatsku,  pa u konferenciji  s  Veleposlanstvom R Slovenije u Hrvatskoj sudjeluje kao zemlja partner.  Ako se do 2050. godine želi postići klimatski neutralan kontinent, što je primarni cilj Europske komisije i Europskog parlamenta, svake godine se u Europi mora uložiti oko 500 milijardi eura u energetsku obnovu i implementaciju obnovljivih izvora energije. Iako ostvarenje tog plana na razini EU ide polako i ne po željenoj dinamici, činjenica jest da je taj 'kotač' pokrenut i neće se zaustaviti.

   fotograf:
 • Dan Slovenije u Hrvatskoj - Varaždinske toplice

  SLO CRO Vijesti

  12.05.2023

  Za poduzetništvo i poduzetničke aktivnosti ne postoji granica što najbolje svjedoči drugi po redu bilateralno poslovni Dan Slovenije u Hrvatskoj koji se u nazočnosti više od stotinu poduzetnica i poduzetnika kao i svih onih koji podržavaju aktivnosti na realnom tržištu održao u Varaždinskim Toplicama.

   fotograf:
 • Interreg - Slovenija Hrvatska - dva Otvorena poziva za dostavu projektnih prijava za standardne projekte

  SLO CRO Vijesti

  27.03.2023

  U petak, 24. ožujka 2023. godine, su u okviru prekograničnog Interreg programa Slovenija – Hrvatska za radoblje 2021. – 2027. u Službenom listu Republike Slovenije i na mrežnoj stranici programa objavljeni Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijava za standardne projekte u okviru prioriteta 1 i 3 (specifični cilj 6.2) i Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijava za standardne projekte za prioriteta 2.

   fotograf:
 • Investicijska konferencija u Kranjskoj gori: najbolje održive ideje i prakse

  SLO CRO Vijesti

  17.03.2023

  Investicijska konferencija koja se održava 31. ožujka 2023.  u Kranjskoj Gori,  okupit će poduzetnike iz Poljske, Italije, Austrije, Hrvatske i Slovenije. Glavna tema konferencije bit će predstavljanje najboljih održivih inovacija, ideja i praksi te panel rasprava: Jeste li spremni za budućnost? Mijenjaju li trenutni politički i ekonomski uvjeti vaše planove? Nakon panel rasprava predviđena je otvorena debata, networking i neformalni B2B sastanci.

   fotograf:

Cookie policy

SLO CRO Poslovni klub koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.

Prihvaćam sve