Konferencija 'CO2 do 55 – zeleni plan za Hrvatsku

7.06.2023

Republika Slovenija je u svojim planovima i realizacijama energetske obnove i obnovljivih izvora energije prilično odmakla u odnosu na Hrvatsku,  pa u konferenciji  s  Veleposlanstvom R Slovenije u Hrvatskoj sudjeluje kao zemlja partner.  Ako se do 2050. godine želi postići klimatski neutralan kontinent, što je primarni cilj Europske komisije i Europskog parlamenta, svake godine se u Europi mora uložiti oko 500 milijardi eura u energetsku obnovu i implementaciju obnovljivih izvora energije. Iako ostvarenje tog plana na razini EU ide polako i ne po željenoj dinamici, činjenica jest da je taj 'kotač' pokrenut i neće se zaustaviti.

Upravo zbog EU ciljeva, projekata i javnih poziva koji se planiraju u Hrvatskoj u idućim godinama, ZGRADOnačelnik.hr i Motus media organiziraju u srijedu, 14. lipnja u hotelu Zonar u Zagrebu konferenciju 'CO2 do 55 – ZELENI PLAN ZA HRVATSKU'.

Erik Potočar, načelnik sektora za politiku učinkovite upotrebe te obnovljivih izvora energije iz Ministarstva za okolje, podnebje i energijo u razgovoru 1 na 1 odgovarat će na pitanja kako je Slovenija krenula u projekte energetske obnove i implementacije obnovljivih izvora energije, s kojim izazovima se suočila te kako je uspješno riješila probleme.

 S obzirom na velika ulaganja koja predstoje u Hrvatskoj, slovenske tvrtke su svakako potencijalni partneri koje svojim iskustvom i mogu sudjelovati u svim budućim projektima u Hrvatskoj.

Ova konferencija otvara pitanja o energetskoj obnovi nekretnina u RH (višestambenih zgrada, javnih i poslovnih zgrada te obiteljskih kuća) te primjeni obnovljivih izvora energije te daje odgovore kako će se do 2050. godine potrošiti 32 milijarde eura. Jesu li obnovljivi izvori energije moda ili rješenje, koji su koraci i planovi države, je li gospodarstvo spremno na ovakve investicije i tko će to sve financirati samo su neka pitanja koja će na konferenciji dobiti odgovor.

Konferencija je besplatna za sve zainteresirane.

Program i link za prijavu za sudjelovanje: OVDJE

 

Cookie policy

SLO CRO Poslovni klub koristi kolačiće (eng. Cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.

Prihvaćam sve